Särkivaaran Puuha-Pete

Joensuun kaupunki täytti tänä vuonna 170-vuotta. Juhlavuoden kunniaksi palkittiin Joensuun alueelta arjen vapaaehtoistyön sankareita, yksi kantakaupungista ja yksi kultakin pitäjästä.

Kiihtelysvaaran alueelta palkinnon nappasi Särkivaaraan oma Puuha-Pete eli Pertti Tikkanen.

”Särkivaarassa löytyy oma Puuha-Pete eli Pertti ”Pete” Tikkanen, jolla on sydän puhdasta kultaa ja aina aikaa auttaa muita. Kukapa ei tuntisi kylän omaa Puuha-Peteä, joka saapuu apua tarvitsevan luokse, ennen kuin kukaan ennättää häneltä edes apua pyytää. Pertti on aina valmis hyppäämään oven vieressä odottaviin työhaalareihin ja aloittamaan hommat. Olipa naapurissa iso multakuorma levittämistä vaille, lehtipuhallin mikä ei meinaa käynnistyä, talvirenkaat vaihtamatta, polttopuut tai lumityöt tekemättä, niin aina Pertti auttaa. Apuja saavat niin nuoret kuin vanhat, ja uudet naapurit kuin vuosia kylällä asuneet.

Äskettäin eläkkeelle jääneen miehen tahti ei tunnu hidastuvan, vaan apuja saavat yhä useampi ja useampi kyläläinen ja kylän ulkopuolinenkin kellonaikaa katsomatta. Kesän aikana taisi useamman kyläläisen pihavarasto saada uuden maalipinnan ja kenenpä muunkaan toimesta kuin Pertin. Ja kylätalon pihallekin taas pakkasten tullessa pitää käsipelillä jäät tehdä. Ja kuten arvata saattaa, niin siellä puuhastelee Pertti, vaikka hänen omat lapset ovatkin aikuisia eivätkä kylällä asu, niin huolehtii Pertti, että jää käyttökunnossa.

On mahdotonta tiivistää sitä kaikkea mitä Pertti tekee muiden eteen. Pertti on meidän kaikkien arjen sankari. Pertti ottaa tilanteen haltuun aina raikuvalla naurulla ja toteaa, että sottaillaan hetki ja kyllä asia saadaan kuntoon.”

Kuvissa Pertti on tekemässä jäädytystoimia kylätalon luistelukaukalolla, hymyssä suin kuten arvata saattaa.

”Puuha-Pete kaiken korjaa, Puuha-Pete tietenkin!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s